Verwant

Voor verwanten

Als je een verstandelijke beperking hebt, gaat alles net even anders. Maar het gaat prima! Soms kan iemand met een verstandelijke beperking niet alles zelf goed beslissen. We vinden het belangrijk om dit goed vast te leggen. Zo weten we precies een cliënt wel en niet zelf over mag beslissen. Dit doen we in overleg met personen die op allerlei manieren duurzaam betrokken zijn in het leven van onze cliënten: de verwanten. Dit kan een familielid, mentor, bewindvoerder of curator zijn.

Wettelijke vertegenwoordiging

Soms raden we je aan om een wettelijk vertegenwoordiger aan te wijzen. Bij grote financiële of medische beslissingen zijn de keuzes soms te groot voor iemand met een verstandelijke beperking. Wettelijke vertegenwoordiging bestaat in verschillende vormen:

● Een mentor let op persoonlijke belangen en helpt beslissingen nemen. Hij of zij helpt het invullen van bijvoorbeeld zorg, dagbesteding, medicatie en woonsituatie.

● Een bewindvoerder let op de financiële belangen en helpt beslissingen nemen op het gebied van geld. Hij of zij regelt administratieve en financiële zaken, zoals de belastingaangifte.

● Een curator let op de persoonlijke belangen en de financiële belangen tegelijkertijd. Een curator wordt benoemd wanneer een mentor en bewindvoerder samen niet voldoende bescherming bieden.

Het komt voor dat we bij CURA adviseren dat een cliënt op z’n minst één van de bovenstaande wettelijke vertegenwoordigers heeft.

Veilig wonen

Veilig en leuk wonen, begeleiding is altijd in de buurt. 

Goed opgeleid personeel

Investeren in onze medewerkers zodat zij de beste zorg kunnen geven.

Specialisme

Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problemen en verslavingsproblematiek.

Veel faciliteiten

Altijd een geschikte daginvulling voor jou.