Rotterdam – Het Lage Land

Intramurale woonvoorziening
24-uurs zorg
(intensieve) Begeleiding en (intensieve) Verzorging

Het Lage Land is een zorglocatie van CURA met 24 woonunits waar 24 uurs zorg wordt geboden. Wonen zoals jij prettig vindt binnen een intramurale setting. Je krijgt de kans om samen met de wijkbewoners een goede band te creëren. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt en je voelt je thuis in een veilige omgeving.

 

Dagbesteding

Je woont bij de moestuin waar we samen met vrijwilligers en het Huis van de Wijk de tuin bewerken onder begeleiding van een zorgverlener. Jij zal samen met de bewoners uit de wijk genieten van de biologische producten uit de moestuinen. Van de oogst zal jij samen met jouw medecliënten in de keuken lekkere gerechten maken die we uit serveren tijdens het diner. Ben jij ook van de partij?

 

Ook zijn wij in het bezit van een bus om samen met jou en met andere cliënten uitstapjes op maat te realiseren. Zo worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd naar musea, het zwembad, diverse steden, de dierentuin en naar bijzondere evenementen zoals een kerstmarkt. Zou jij mee willen?

 

Ondersteuning

Verder kun je aansluiten bij buurtactiviteiten of kunnen we een persoonlijk “maatje” voor jou aanvragen om mee te kijken naar waar jouw persoonlijke behoeften liggen. Ben je nog actief en kan je werken of naar school? Dan helpen we je graag om te solliciteren of je aan te melden voor een opleiding. De begeleiding kan jou helpen door mee te gaan naar een gesprek om je verder te helpen bij je ontwikkeling.