Licht verstandelijke beperking

Licht verstandelijke beperking

Zo zelfstandig mogelijk leven. Dat is wat we voor jou willen want je kan al zo veel! Wij zijn er om jou te helpen, een beetje of wat meer. Als we maar samen kijken wat jij nodig hebt.

Meedoen

Je hebt vrienden en je hebt familie. Dat is leuk en fijn. Maar het is ook belangrijk dat jij een zinvolle daginvulling hebt. Misschien is dat een dagbesteding maar dat kan ook een betaalde baan zijn. Je zoekt samen met begeleider wat er bij je past en wat je graag wilt doen.

Zelf doen

Nieuwe dingen proberen, een paar keer oefenen. Samen kijken we hoe je een beetje zelfstandiger kunt worden. Misschien wil je verhuizen uit je groepswoning naar een zelfstandige studio. Dat kijken we samen wat er nodig is en leren we je ervaring opdoen.

Wij zijn er voor jou!

Het is belangrijk dat jij je leven kunt invullen zoals jij dat wilt. Zelf beslissen. Je begeleiders zijn er om te helpen bij kiezen of regelen. Soms voel je je misschien wat minder goed of begrijp je iets niet. Dat geeft niet, je kunt altijd bij ons terecht.

Geestelijke gezondheidszorg

Het kan zijn dat je naast een verstandelijke beperking ook andere problemen hebt. Bijvoorbeeld als je niet kunt slapen, niet durft te praten met mensen of juist weinig impulscontrole hebt. Je staat er niet alleen voor. Samen met ons team kijken we hoe we het makkelijker gaan maken.

Dubbele diagnose

Soms zijn psychische problemen groter en heb je een dubbele diagnose. Dat kan depressie, autisme, PTSS of schizofrenie zijn. Op de woonbegeleiding werken er speciale, ervaren begeleiders die precies weten hoe ze je kunnen helpen.

Veilig wonen

Veilig en leuk wonen, begeleiding is altijd in de buurt. 

Goed opgeleid personeel

Investeren in onze medewerkers zodat zij de beste zorg kunnen geven.

Specialisme

Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problemen en verslavingsproblematiek.

Veel faciliteiten

Altijd een geschikte daginvulling voor jou.